Εξερευνήστε την περιοχή μας

Η Στούπα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στον Μεσσηνιακό Κόλπο, 45 χλμ από την πόλη της Καλαμάτας και 55 χλμ από το αεροδρόμιο. Είναι ένα χωριό της Μεσσηνιακής Μάνης, που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το βουνό με τη θάλασσα και τον βράχο, με τους ελαιώνες. Ένα μαγευτικό χωριό που μπορεί να γοητεύσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη όλο το χρόνο, διατηρώντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, έχει μείνει ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό.

Κατά τη θερινή περίοδο, οι 3 οργανωμένες παραλίες της Στούπας με κρυστάλλινα νερά προσελκύουν πολύ κόσμο. Η κεντρική παραλία της Στούπας είναι ένα μισοφέγγαρο φυσικής άμμου με ένα μικρό ψαρολίμανο στο ένα άκρο και έναν ρηχό, απάνεμο κόλπο στην άλλη. Η αμμώδης παραλία της Καλογριάς είναι αγαπημένη των οικογενειών καθώς βυθίζεται ρηχά στη θάλασσα και απέχει μόλις 5 λεπτά με τα πόδια από την κεντρική παραλία.

Η παραλία Χαλικούρα βρίσκεται στο νότιο άκρο της Στούπας, λίγα λεπτά προς την άλλη κατεύθυνση, προσφέροντας πιο ήσυχες ευκαιρίες για ηλιοθεραπεία. Όλες οι παραλίες διαθέτουν ταβέρνες για σνακ και ποτά. Η Στούπα θα ταιριάζει σε όσους θέλουν ένα χαμηλών τόνων, οικογενειακό θέρετρο και είναι δημοφιλής προορισμός για πολλούς που έρχονται χρόνο με τον χρόνο, αναζητώντας φιλικές διακοπές στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν μια καλή γκάμα εγκαταστάσεων με πολλές ταβέρνες και σούπερ μάρκετ, όπου μπορείτε να αγοράσετε ξένο τύπο. Υπάρχει επίσης χημικό, πλυντήριο, αρτοποιεία, γυμναστήριο, κομμωτήρια και τουριστικά καταστήματα, όπου μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα. Δεν υπάρχει τράπεζα στο χωριό, αλλά υπάρχουν 2 ΑΤΜ και μπορείτε να ανταλλάξετε χρήματα σε τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία. Το ιατρείο πρώτων βοηθειών απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα στο γειτονικό ψαροχώρι Αγ. Νικόλαος.

Αποστάσεις από σημεία ενδιαφέροντος